Pörssisähkö – mitä se on?

Pörssisähkö – mitä se on?

Lumo Energialla ei ole omaa sähköntuotantoa, vaan se ostaa kaiken myymänsä sähkön pohjoismaisesta Nord Pool -sähköpörssistä, joka kerää sähkön tuottajat ja ostajat yhteen. Sähköpörssissä tuottajat myyvät omaa tuotantoaan kiinnostuneille ostajille. Sähkön hinta muodostuu pörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Nord Poolissa kaupankäynnin kohteena on aina seuraavan päivän tuntikohtainen sähkön hinta eli niin kutsuttu spot-hinta. Spot-markkinoilla toimijat kertovat päivittäin, millä hinnalla ja kuinka paljon he ovat valmiita joko ostamaan tai myymään sähköä tunneittain. Kauppa syntyy, kun ostajan ja myyjän tarjoukset kohtaavat.

Ostamalla sähkösi pörssisähkönä voit siis hyötyä sähkön hintavaihteluista. Pörssisähköä ostaessasi kannattaa muistaa, että hintavaihtelut voivat tarkoittaa myös sähkön hinnan nousua.

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Valitse mielenrauha kiinteällä kilowattituntihinnalla. Tämä sopimus sopii kaikkiin kohteisiin.

  • 12 kk määräaikainen sopimus
  • Kiinteä kWh-hinta 4,20 snt
  • Ei perusmaksua

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, vastuullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]